dimanche 16 avril 2017

BÉARN - ARAGON : L'OMELETTE DE PÂQUES - ANCE - BARÉTOUS - BÉARN - PYRÉNÉES-ATLANTIQUES

Ûe recète de mouléte de Pasques...
• EN BIARNÉS
Era mouléte de Pasques dera balée de Baretoûs
Ta ha era mouléte de Pasques, que-ns cau :
• dues tranches de hampéte,
• dues roundèles de saussissoû,
• cinc oéus,
• drin de sau e drin de pébẹ.
Que bam coupa eras dues tranches de hampéte à petits carrats. Que las bam hica à còsẹ à petit hoéc ena padère. Quoan seran plâ roustides, que y hiquerèy eras dues roundèles de saussissoû. Que bam bàtẹ cinc oéus. Que-us bam assesouna. Que-us bau hica dap eth rèstẹ : era mouléte de Pasques que-d-é prèste.
Û gouyatot d’Ànsẹ

Era bertadère mouléte de Pasques
© Françoès de Ledeuix
© Jan-Marc de Baretoos
© Jan-Marc de Baretoos
© Françoès de Ledeuix
• EN ARAGOUNÉS
Arrebirade per Rafel Vidaller :

Ta fer a tortiella de Pascua biarnesa nos cal: dos tallatas de tozino biau (hampéte: ‘peito de tozino salato’, blanco con magra), dos redonchos de luenganiza (d’a que fan en Baretoûs...), zinco güebos, una miqueta de sal e pebre. Se ruste o tozino tallato en miquetas en a sartén, se chita a luenganiza, se baten os güebos, se les ne chita ra sal e o pebre, e se chuntan con o resto: ya ye feita a tortiella de Pascua.
http://www.facebook.com/rafel.vidaller

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